התמודדות
עם דיכאון
![](https://dikaon.co.il/wp-content/uploads/2016/05/shutterstock_108416840.jpg)
התמודדות עם דיכאון
אם אתה סובל מדיכאון ואינך מקבל טיפול, אינך לבד. כשני שליש מהאנשים עם דיכאון מג'ורי אינם פונים לטיפול.
הנה מספר סיבות שכיחות לכך שאנשים נמנעים מעזרה מקצועית:
"אם אתן לזה מספיק זמן, הדיכאון יעבור מעצמו". המציאות היא שדיכאון לא תמיד עובר מעצמו, והוא עלול אף להחמיר. ככל שמחכים יותר זמן לקבלת עזרה, יכול להיות קשה יותר לטפל בדיכאון.
"אני לא אוהבת להיפתח בפני אנשים ולא אוהבת לשוחח על נושאים כואבים". לצערנו, במקרים מסוימים, שיחות על נושאים שקשים הכרחית לריפוי. לפעמים אף יש הפתעות והשיחה אינה מפחידה או עמוקה כפי שחוששים. מטפל טוב לא ידחוף אותך לדבר מיד על נושאים שלא נוח לך איתם.
"אני חושש לקחת תרופות" הטיפול בדיכאון אינו תמיד כולל טיפול תרופתי. הרופא ימליץ לך אילו סוגי טיפול יתאימו למצבך. אם אחת ההמלצות כוללת טיפול תרופתי, רוב הסיכויים שתצטרך לקחת אותו לזמן מוגבל בלבד.
ומה עם הסטיגמה לגבי דיכאון?
ההחלטה לפנות לעזרה מקצועית לטיפול בדיכאון אינה קלה. לחשש מפני הסטיגמה ודעות קדומות על דיכאון יכולה להיות השפעה גדולה על אנשים עם דיכאון. התפיסה, השגויה או המוטעית,מכיוון שהסביבה עלולה להגיב בצורה שלילית, לכך שיש למישהו דיכאון לעיתים מובילה אנשים עם דיכאון להימנע נוטים להימנע מקבלת עזרה מקצועית, והיא מה שעלול אף גם עלולה להביא לאבחון שגוי או לרצון להפסיק טיפול. עם זאת, חשוב לזכור שרווחתך האישית, והשאיפה להתמודד טוב יותר עם הדיכאון, הם זה הדבר החשוב ביותר ומומלץ לא לתת לתגובות הסביבה למנוע ממך לקבל את העזרה לה אתה זקוק.
אך חשוב לזכור כי בדיכאון אפשר ורצוי לטפל וככל שמתחילים בטיפול מוקדם יותר, הוא יהיה יותר יעיל. ניתן לטפל בדיכאון בדרכים ובטכניקות שונות. אך מה שחשוב לזכור הוא שכל אדם הוא שונה, ולכן כל אחד מושפע בצורה אחרת מדיכאון. לפעמים תצטרך לנסות טיפולים שונים עד שתמצא את הדרך שמתאימה לך.
אם אתה סובל מדיכאון, מצא מטפל או רופא שנוח לך לשוחח עימו ושאל אותו את השאלות שמדאיגות אותך. תוכל לשאול אותו אילו אפשרויות טיפול עומדות בפניך, ומהו עומד מאחורי כל טיפול.
קישורים שימושיים:
אנוש – העמותה הישראלית לבריאות הנפש
פורום תמיכה נפשית באתר "כמוני"
בשביל החיים – העמותה למניעת התאבדויות לתמיכה במשפחות שיקיריהן התאבדו